De beste investering in jezelf; TMA

TMA Radar

‘Wil je eens een TMA Assessment doen’? vraagt Mathieu. ‘Dan kun je eens ervaren hoe dat werkt’. Met opgetrokken wenkbrauwen bestudeer ik intens mijn kop koffie terwijl mijn hersenen de zojuist gestelde vraag proberen te verwerken. Het kolkt in mijn hoofd. Niet omdat de vraag zo bijzonder is, meer vanuit mijn gevoel bij assessments vanuit het afgelopen jaar.  

Vier assessments heb ik in 24 maanden gemaakt voor mijn vorige werkgever. Steeds met een ander beeld en dat schept verwarring. Ik herkende mezelf niet in de geschetste persoonlijke profielen en toch had ik het zelf ingevuld, zelf uitgevoerd, zelf gedaan. De uitkomst bleek uiteindelijk een reden om me boventallig te verklaren. Dat alleen al was een ervaring op zich. En dan nu uit vrije wil opnieuw een assessment maken? Ik zwicht en enkele dagen later worstel ik me in opperste concentratie door de 312 stellingen heen.

Het gesprek

Nog geen week later zit ik opnieuw met Mathieu om de tafel. Ditmaal om de uitslag van het assessment te bespreken. Spannend, voor ons allebei.  Hij legt uit dat ik een conformiteitsscore van 10 heb, wat betekent dat ik de vragenlijst volledig eenduidig heb ingevuld. Dat zou betekenen dat ik me hier volledig in ga herkennen. De scepticus in mij vindt dat lastig te geloven.

Dan krijg ik de rapportage in handen en 15 minuten om deze door te lezen. Ik haal nog een keer diep adem en begin te lezen. De beschrijving verrast me, positief geformuleerd en verrassend herkenbaar. Al lezende merk ik dat ik hier helemaal niet het ongemakkelijk gevoel bij heb zoals bij mijn eerdere assessmentrapportages. Dit rapport gaat uit van mijn talenten en zo voelen ze ook, als mijn talenten.

En zo gaandeweg het gesprek realiseer ik me dat het nare gevoel dat ik heb overgehouden aan mijn boventalligheid, een cadeautje is. De baan die ik zo graag wilde, paste helemaal niet bij me. Sterker nog, ik denk dat ik er doodongelukkig van was geworden. En dit assessment laat me dat inzien.

Wat een mooie methode, wat een mooi gesprek. Dankjewel, Mathieu en TMA!

Wil je zelf ondervinden of jij nog op de juiste plek zit? Of jouw talenten en drijfveren passen bij dat wat je doet? Aarzel niet en neem contact met me op om dit samen te onderzoeken!

Scroll naar top